Epres Lenmagos Tejbegríz

Címkék: , , ,
Egy érdekes epres-lenmagos tejbegríz recept amit remélhetőleg a gyerekek is megszeretnek. Nemcsak egészéges (C vitamin, Kálcium, Omega-3, Antioxidáns), de ráadásul finom is tud lenni.
Vonjátok be a gyerekeket és készítsétek el együtt. Egy remek lehetőség feldobni egy hétköznapi családi estét és étel iránti tiszteletre tanítani a kis gyerkőcőket. :)
Az eper hellyetesíthető más szezonális gyümölcssel is (áfonya, narancs, reszelt alma, meggy stb.)


Hozzávalók:

  • 0.5 liter tej
  • 5 kanál búzadara
  • 10 szem eper
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kiskanál lenmagpehely vagy lenmagliszt (bármilyen Bio-boltban beszerezhető)



    Elkészítés:

    Az egyik legegyszerübb és leggyorsabb  étel.
    1. Feltesszük forrni a tejet
    2. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát meg a cukrot.
    3. Pár percig főzzük míg besűrűsődik
    4. Felszeleteljük az epret és tetszés szerint rápakoljuk a tányérokra majd lenmagpehellyel meghintjük :)


    Jó tudni

    Az eper
    • Több benne a C-vitamin, mint a citromban vagy narancsban.
    • Gyulladáscsökkentő, rákmegelőző (mell-, méhnyak, vastagbélrák stb.) illetve vércukorszint csökkentő hatásai is vannak.
    • Nagyon jó szív- és érrendszeri panaszokra, reumára, szembetegségekre
    • Javasolt legalább heti háromszor fogyasztani, illetve hűtőben (2-3°C) zárt helyiségben legfennebb 3 napig tárolni.
    • Több info >
    • Termesztése >












    Bookmark/Share this Article